Marius Dunca

STOP drogurilor!

Consumul de droguri din România s-a mărit în comparaţie cu anii trecuţi, însă cea mai mare explozie la consum au înregistrat-o substanţele etnobotanice, se arată în cel mai recent raport naţional privind situaţia drogurilor, realizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Datele din ultimii patru ani arată o creştere a consumului de droguri de la 1,7% în 2007 la 4,3% în 2010, pentru persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani.

“Aceste date arată eşecul total al autorităţilor în lupta cu traficul de droguri. Alături de cannabis, care rămâne cel mai consumat drog ilegal de pe teritoriul României, în proporţie de 1,6%, acesta fiind urmat de ecstasy (0,7%), heroină (0,3 %) şi cocaină (0,3%), cea mai mare pondere pe piaţa drogurilor au câştigat-o substanţele numite “etnobotanice”.1,9% dintre persoanele pe care a fost făcut studiul consumă acest tip de droguri.

Tratarea cu indulgenţă a celor care vând etnobotanice, de către actuala putere, face ca aceste droguri să fie acum cele mai consumate. Îngrijorător este faptul că tinerii au început să consume droguri de la vârste din ce în ce mai fragede distrugându-şi, prin inconştienţă, viitorul.

Tinerii social-democraţi relansează către autorităţile abilitate apelul de a trata cu maximă seriozitate această problemă şi de a se implementa cadrul legal şi politicile pentru a elimina drogurile din viaţa adolescenţilor şi a tinerilor. Noi nu ne mai dorim să ne vedem prietenii sau chiar copiii căzuţi pradă mirajului drogurilor!”

Marius Dunca

Preşedinte TSD Braşov

Lasă un răspuns

Loading
Categorii

Adaugă adresa ta de email:

Trimis de FeedBurner

Weight lossCZ RingsReverse Phone Lookuphow to lose weight fast