Marius Dunca

NU distrugeţi viitorul tinerilor!

Teodor Baconschi a numit-o în fruntea Direcţiei Formare Profesională a Institutului Diplomatic Român pe Alexandra Laura Benea, fiica unui important lider PDL din Cluj, Gheorghe Benea, şeful Loteriei Române. Alexandra Benea nu are experienţă diplomatică. A lucrat ca asistent manager, funcţionar bancar şi consilier de relaţii publice. Alexandra Benea s-a înscris la un curs de începători în tainele diplomaţiei, pe care tocmai unitatea pe care o conduce îl organizează. Ulteror, aceasta s-a retras din concurs.

Acesta este modul în care tinerii acced, în ziua de azi, la funcţii de importanţă internaţională. Nepotismul practicat de PDL afectează generaţii întregi. Modelele actuale oferite de societate încurajează tinerii să nu mai lupte pentru performanţă şi pentru construirea unei cariere bazată pe cunoştinţe solide şi o bună practică.

Atunci când în jurul nostru fiecare post este ocupat de cel care cele mai multe relaţii, atunci când avem şefi care nu au nici jumătate din pregătirea noastră profesională, atunci când diplomele nu mai au nicio valoare pe piaţa muncii, atunci când capacităţile intelectuale ne sunt ignorate, noi, tânăra generaţie suntem puşi în situaţia de a ne decide viitorul. Fie plecăm spre teritorii unde ne este recunoscută şi valorificată valoarea, fie intrăm în jocul de a ne îndeplini atribuţiile superficial pentru că oricum nu ne sunt apreciate sacrificiile şi eforturile şi devenim ignoranţi ca toţi ceilalţi care se lasă pradă dezastrului şi haosului impus de cei impuşi.

Adolescenţii de azi nu găsesc nicio motivaţie în a studia, nu mai au niciun ţel, ei îşi dau seamă că în România anului 2011 contează doar al cui copil eşti, cât de corupt poţi fi sau cât de mult poţi fura pentru a plăti tributul.

Pentru că nepotismul este tot ceea ce contează, politica externă românească este falimentară, România este izolată pe plan internaţional, oameni fără experienţă ajung în posturi de mare responsabilitate lasând în urma lor haos şi după spusele guvernanţilor generaţia noastră este o generaţie de „tâmpiţi”.

Domnilor guvernanţi, în generaţiile de mâine se reflectă greşelile continue ale voastre. Tânăra generaţie vă roagă să nu le distrugeţi viitorul în întregime!”

.

Preşedinte Organizaţia Judeţeană TSD Braşov

Marius Dunca

Lasă un răspuns

Loading
Categorii

Adaugă adresa ta de email:

Trimis de FeedBurner

Weight lossCZ RingsReverse Phone Lookuphow to lose weight fast