Marius Dunca

Noi suntem viitorul

În România anului 2011 90% din tineri consideră că situaţia economică a ţării s-a schimbat în rău, 75 % din numărul total de şomeri români sunt persoane cu vârsta de până la 29 de ani, 70% din tineri consideră că, calitatea învăţământului a scăzut, 41 % din tineri consideră că au puţine şanse să îşi găsească un loc de muncă.

Într-un astfel de mediu tinerii sunt nevoiţi să îşi construiască viitorul. Un viitor destul de sumbru dacă luăm în calcul faptul că previziunile sunt din ce în ce mai pesimiste, pesimism alimentat de criza economică interminabilă şi continuarea politicilor de austeritate ale Guvernului. Pe lângă lipsa oportunităţilor, tinerii sunt victimele directe ale măsurilor aberante ale Guvernului – comasarea şcolilor (va determina creşterea gradului de analfabetism deoarece mulţi elevi nu îşi vor permite să mai ajungă la şcoală, se ignoră faptul că doar prin învăţământ se poate moderniza România ) sau desfiinţarea spitalelor (lipsa accesului la serviciile medicale a unui număr mare de tineri, în special în mediul rural), practic ni se ia dreptul la viaţă.

Aceasta este România în care tinerii de azi trebuie să construiască societatea de mâine. România de azi şi-a pierdut speranţa, solidaritatea şi vitalitatea. Tinerii trebuie să găsească forţa să realizeze schimbarea în România, trebuie să ne unim şi să găsim soluţii pentru a nu mai accepta umilinţa impusă de Guvern românilor, trebuie să reconstruim România prin propriile noastre forţe.

Ideea emigrării este o idee cu care cochetează mulţi tineri, însă nu este o soluţie. NU mai trebuie să ne părăsim părinţii şi bunicii pentru a ne construi o viaţă la mii de kilometrii distanţă. Trebuie să ne construim viitorul aici şi trebuie să luptăm pentru ceea ce ni se cuvine de drept. Pentru a putea realiza acest lucru, trebuie să ne regăsim forţa de mobilizare, trebuie să redevenim solidari şi să renunţăm la indiferenţă. Prin indiferenţă nu facem decât să acceptăm tacit toate nedreptăţile care ni se fac şi să ne mulţumim să declarăm „ Asta e!”.

Tinerii sunt motorul societăţii, prin noi şi cu noi se poate realiza schimbarea în bine pentru toţi românii – le putem asigura o bătrâneţe frumoasă şi liniştită bunicilor, le putem aduce linişte şi armonie părinţilor şi, cel mai important, putem construi un viitor pentru noi şi pentru copiii noştri. Schimbarea se poate face prin fiecare din noi, prin atitudine, determinare şi dorinţa de a schimba situaţia actuală.

Împreună vom putea! NOI SUNTEM VIITORUL!

Lasă un răspuns

Loading
Categorii

Adaugă adresa ta de email:

Trimis de FeedBurner

Weight lossCZ RingsReverse Phone Lookuphow to lose weight fast